dissabte, 12 d’abril de 2014

Sopa de ceba


  • 1 ceba tendra o de figueres per persona
  • 1 o 2 llesques de pa de barra per persona
  • Brou o aigua
  • Un raig de vi blanc
  • Formatge Rocafort (opcional)
  • Formatge ratllat Gruyère o Emmental
  • Mantega
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

Tallem les cebes ben fines a rodanxes o a la juliana.

En una cassola amb mantega i una mica d'oli sofregim la ceba fins que quedi transparent, tirem el vi blanc i ho deixem reduir, ho salpebrem.

Aboquem el brou o simplement aigua, ho cobrim i ho deixem bullir uns 15 o 20 minuts a foc lent.

En unes cassoletes que puguin anar al forn repartim la sopa de ceba, a sobre hi posem les llesques de pa torrat, untades amb formatge Rocafort (opcional) i finalment escampem el formatge ratllat per sobre.
Ho posem a gratinar un moment perquè agafi color i ja es podrà servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada