dimarts, 16 de juliol de 2013

Pastes de full amb crema, maduixots i kiwis


  • 1 làmina de full
  • 12 maduixots
  • 2 kiwis
  • 50 gr de sucre
Per la crema pastissera:
  • ½ litre de llet
  • 100 gr de sucre
  • 2 ous
  • 2 cullerades de farina de blat de moro (Maizena)
  • 1 branca de canyella
  • La pell de mitja llimona

Espolsem el full amb una mica de farina i l’estirem amb el corró. Es punxa amb una forquilla i es talla a trossos rectangulars. Els posem sobre una safata per anar al forn folrada amb paper de forn i es cou a 200 graus durant 20 minuts. (Escalfar el forn abans)

Netejar els maduixots i tallar-los a lamines fines. Pelar els kiwis i tallar-los a rodanxes. En una safata escampar sucre i col·locar les fruites, tirar-hi sucre per sobre i deixar-les macerar.

Per la crema pastissera, posar a escalfar la llet i el sucre (reservar una mica de les dues) en una cassola amb la branca de canyella i la pell de la llimona. En un bol, posar la llet i el sucre reservat, afegir-hi la farina i barrejar bé amb un batedor manual. Afegir el ous i anar remenant. Quan la llet estigui calenta abocar-ho a la cassola. Coure fins que espesseixi sense deixar de remenar. Deixar que es refredi i posar-la en una màniga pastissera.

Posar una mica de crema pastissera sobre de cada rectangle de full, posar-hi la fruita per sobre.

Nota:
Com a norma general el full es cou a temperatura alta. Si es vol que s’infli molt, és important no obrir el forn fins que estigui fet. En canvi si el que es vol és que no infli, és necessari punxar-lo amb una forquilla abans de posar-lo al forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada