dimecres, 18 de març del 2015

Pastis amb merenga suïssa


  • 3 ous
  • 1 iogurt
  • 1 mida d’oli
  • 2 mides de sucre
  • 3 mides de farina
  • 1 sobre de llevat
  • Pell de llimona ratllada
  • (Les mides son l'envàs del iogurt)
  • Melmelada de maduixa
  • Almívar
Crema de mantega de merengue
  • 90 gr de clares d’ou
  • 180 gr de sucre
  • 270 gr de mantega

Pa de pessic:
Comencem batent els ous i el sucre, llavors hi afegim el iogurt, l'oli i la ratlladura de pell de llimona. Un cop tot barrejat hi afegim la farina i el llevat tot tamisat, fins a formar una crema homogènia i la posem en un motlle de corona prèviament untat de mantega i ho introduïm a forn 180 graus uns 40 minuts aproximadament. Comprovem que està fet punxant al centre amb un pal de broqueta, si surt net està llest. Retirem del forn, deixem reposar 15 minuts abans de treure el pa de pessic del motlle, si el traiem calent es trencarà, i si esta molt fred s’haurà agafat al motlle i també es pot trencar. Reservem.

Almívar:
Posem al foc 300ml d'aigua amb 300gr de sucre i ho fem bullir uns minuts fins aconseguir la densitat desitjada. Ho retirem del foc i un cop temperat li afegim un raig de licor.
Si ho volem sense alcohol, hi afegim (una branca de canyella, la pell de llimona, taronja, vainilla) a la preparació quan vagi al foc.

Crema de merenga:
Posem al bany maria les clares amb el sucre i remenem contínuament amb un batedor de varetes. (No ha de bullir). Introduïm les puntes dels dits i freguem, si no notem granets de sucre és que ja tenim les clares a punt, les retirem del foc i comencem a batre a velocitat alta fins que estiguin fredes i la merenga sigui consistent. En aquest moment baixem la velocitat de batut i anem incorporant a poc a poc la mantega que tindrem a temperatura ambient i tallada a daus.

Muntem el pastís:
Tallem el pa de pessic en tres parts. Banyem la primera capa amb almívar i a sobre i posem una capa de melmelada, col·loquem altra capa de pa de pessic a sobre i repetim la mateixa operació, almívar i melmelada.
Col·loquem la tapa superior del pa de pessic i l’untem amb una capa de crema de merenga. Un cop ben estesa posem el pa de pessic a la nevera per què aquesta capa s'endureixi.
Finalment donem una l'altra capa de crema fins a cobrir perfectament tot el pa de pessic i ho decorem com més ens agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada