dijous, 10 de juliol de 2014

Quiche de porros i bacó


  • 1 full de pasta brisa
  • 5 ous
  • 100 ml de llet sencera
  • 200 ml de crema de llet
  • 250 gr bacó fumat
  • 100 gr de formatge gruyère
  • 2 porros
  • 1 ceba tendra
  • Pebre negre
  • Nou moscada
  • Oli d'oliva
  • Sal

Posem el forn a escalfar a 180 graus.

Netegem i trossegem la ceba i els porros a juliana, en una paella amb oli ho saltegem uns minuts, ho salem. Escorrem l'excés d'oli sobre paper absorbent i reservem.

Tallem el bacó a tires i ho daurem en una paella. Deixem escórrer el greix sobre paper absorbent i reservem.

En un bol, batem els ous i els barregem amb la crema de llet i la llet. Afegim els porros, la ceba i el bacó i ho remenem tot bé. Tirem sal, pebre i nou moscada.

Tallem el formatge gruyère a daus petits i ho afegim a la barreja anterior.

Untem amb mantega un motllo dentat.

Sobre del marbre enfarinat estirem la massa de pasta brisa amb un corró, fins que sigui més gran que el motllo. Folrem el motllo no cal que tallem les partes sobreres.

Punxem el fons de la massa amb una forquilla. Posem paper de forn a sobre la massa i cigrons secs al damunt. Ho fem coure uns 12 minuts.

Ho traiem del forn, tallem les parts sobreres passant-hi un ganivet arran dels marges del motllo.

Traiem el paper amb el llegum i aboquem la barreja d'ous no ha d'arribar a la vora, ja que quan l'enfornem augmentara.

El posem al forn durant 35-40 minuts fins que qualli el farcit i la superfície tingui un to daurat o fins que punxant-lo amb un escuradents aquest surti net.


Suggeriments:
Podem fer versions individuals d'aquesta quiche. Només hem de rebaixar a 25 minuts el temps de fornejat.

Podem substituir els porros, per espinacs o xampinyons. El bacó per pernil dolç o salmó, les possibilitats són moltes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada